Održano je prvo događanje u sklopu projekta Kuhača (KUlinarska HArmonija ČArobnih okusa Primorsko – goranske županije) kojem je cilj povećati konkurentnost lokalnih proizvođača, podići svijesti o vrijednostima lokalne proizvodnje i gastronomske baštine te promovirati kratke lance opskrbe. Jednostavnije rečeno, ponudimo gostima domaće proizvode koje pripremaju naši ljudi po osuvremenjenim domaćim receptima.
Projekt se provodi putem Natječaja za provedbu tipa operacije 19.3.2. “Provedba aktivnosti projekta suradnje”; u okviru Mjere 19 LEADER (CLLD) iz Programa Ruralnog razvoja RH 2014.-2020. U projektu vrijednom 96 tisuća eura sudjeluju četiri LAG-a s područja Primorsko-goranske županije: LAG Kvarnerski otoci, LAG Gorski kotar, LAG Terra liburna i LAG Vinodol.
Program su otvorili predsjednik LAG-a “VINODOL” g. Ivica Jerčinović, gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog g. Tomislav Cvitković te pročelnica Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj PGŽ gđa Alessandra Ban.
Prvog dana događanja edukativna predavanja održali su predstavnici Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije pod vodstvom profesorice gđe Greta Kresic, te profesor g. Branko Blažević, g. Bojan Ivanetić iz tvrtke Pulentada j.d.o.o. i gđa Teodora Cimaš iz Kašetice primorsko-goranske.
U okviru projekta predstavljena je studija “AnalizA stanja zastupljenosti lokalnih poljoprivrednih proizvoda i tradicionalnih jela u ugostiteljskim objektima na području četiri partnerska LAG-a” čime se dobio bolji uvid u aktivne kratke oprskbne lance na području županije.