Projekt suradnje KuHaČa@Hotel Bristol iz Opatije kreira gastronomsku ponudu od lokalnih proizvoda

U cilju jačanja lokalne ponude i razvijanja sinergije s lokalnim proizvođačima, Hotel Bristol iz Opatije, u sastavu Luminor Hotel Collection grupe, odazvao se pozivu  na suradnju da u svoju gastronomsku ponudu uvrsti proizvode malih proizvođača s područja LAG-a.

Suradnja na kreiranju prvog kratkog lanca opskrbe na ovim prostorima pokrenuta je u okviru Projekta međuteritorijalne suradnje “KuHaČa”, kojeg u partnerstvu provode svi LAG-ovi iz Primorsko-goranske županije: LAG Terra liburna, LAG Gorski kotar, LAG Vinodol i LAG Kvarnerski otoci kao glavni partner.

Temeljem Javnog poziva proizvođačima prijavilo se 9 proizvođača od koji je njih 8 kupac inicijalno izabrao za početak suradnje, a to su:

  • OPG Plovanić vina, Kastav – Kastavska Belica, Malvazija, pjenušac Plovanić i dr.
  • Buretić Bregi d.o.o. – suhomesnati proizvodi: istarska kobasica s tartufima, ovčja kobasica, zapešt i paštete, kuhana šunka i dr.
  • OPG Klaudija Dokozić, Bregi – mladi kozji sir, mladi i suhi zreli kravlji sir
  • Obrt Kali, Medveja – smokvenjak, namazi od maruna i smokava, čajevi, balzamični ocat od smokve i dr.
  • Obrt Agrulogic, Matulji – proizvodi od kopnenih puževa, Presnac “Imperial”
  • Obrt Kos, Matulji – med, med s dodacima, likeri s medom
  • Chrismo j.d.o.o., Mošćenička Draga –  organska/bio kozmetika, suplementi, destiliranje eteričnih ulja, suveniri
  • OPG Krešo Nimčević, Viškovo – maslinovo ulje

Vrhunski lokalni proizvodi ovih proizvođača tako će nakon održanog sastanka naći svoje mjesto na a’la carte jelovniku kavane Palme u sklopu Hotela Bristol, na buffet doručku u hotelu, te u suvenirnici na recepciji.

Projekt se provodi putem Natječaja za provedbu tipa operacije 19.3.2. “Provedba aktivnosti projekta suradnje”; u okviru Mjere 19 LEADER (CLLD) iz Programa Ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

Previous LAG Terra liburna u dvije tematske radne grupe Nacionalne mreže ZPP-a