Odobren projekt suradnje KuHaČa sa LAG-ovima iz Primorsko-goranske županije

Dobivena je Odluka o dodjeli sredstava za provedbu međuteritorijalnog projekta suradnje „KUHAČA – KUlinarska HArmonija ČArobnih okusa Primorsko – goranske županije“ vrijednosti 𝟵𝟲.𝟭𝟰𝟭,𝟲𝟯 𝗘𝗨𝗥.

Opći cilj projekta KUHAČA je poticanje razvoja ruralnog područja i povećanje konkurentnosti lokalnih proizvođača kroz podizanje svijesti o vrijednostima lokalne proizvodnje i gastronomske baštine i promociju kratkih lanaca opskrbe. Općem cilju će se doprinijeti kroz suradnju LAG-a Kvarnerski otoci, LAG-a Gorski kotar, LAG-a Terra liburna i LAG-a „VINODOL“ u provedbi slijedećih aktivnosti: izrada Analize zastupljenosti lokalnih poljoprivrednih proizvoda i tradicionalnih jela u ugostiteljskim objektima na području 4 partnerska LAG-a, edukacija proizvođača i ugostitelja sukladno prepoznatim potrebama na području pojedinog partnerskog LAG-a, promocija i vidljivost, studijski posjeti, završna konferencija i izrada brošure.

Projekt “KUHAČA” je suradnja Lokalnih akcijskih grupa iz Primorsko-goranske županije (LAG Kvarnerski otoci, LAG Gorski kotar, LAG Terra liburna, LAG „VINODOL“) s ciljem povezivanja lokalnih proizvođača, HORECA sektora i ostalih dionika, podizanje svijesti o vrijednostima lokalne proizvodnje, gastronomske baštine i promocije kratkih lanaca opskrbe s fokusom na očuvanje autohtonosti, autentičnosti i bogatstva kulinarske baštine Primorsko – goranske županije.

Ciljevi projekta će se postići kroz izradu Analize stanja zastupljenosti lokalnih poljoprivrednih proizvoda i tradicionalnih jela u ugostiteljskim objektima na području 4 partnerska LAG-a, edukativne aktivnosti, radionice i B2B sastanke čime će se osnažiti kapaciteti lokalnih proizvođača i ugostitelja, te omogućiti kvalitetnije predstavljanje i promociju njihovih proizvoda i usluga na tržištu. Organizacija kuharskih radionica s renomiranim chef-ovima i ugostiteljima potaknuti će korištenje lokalnih namirnica i autentičnih okusa u jelovnicima ugostiteljskih objekata, a promidžbene aktivnosti će povećati vidljivost i prepoznatljivost projekta te informirati javnost o važnosti očuvanja gastronomske  baštine i lokalnih proizvoda.

Projekt će kulminirati organizacijom završne konferencije na području LAG-a Kvarnerski otoci gdje će se predstaviti rezultati projekta te ojačati mreža suradnje među ciljnim skupinama projekta.

Predhodni Upravljanje projektima – od ideje do realizacije, besplatna radionica, 13.03.2024. Kastav

Kontaktirajte nas tel: +385 95 384 4585 / lag.terraliburna@gmail.com

Sadržaj ove stranice je isključiva odgovornost LAG-a “Terra liburna” i ne odražava nužno stajalište Europske unije.

Lokalna akcijska grupa „Terra liburna“ obveznik je primjene navedene regulative te je dužna nadzirati prikupljanje, obradu, korištenje i zaštitu osobnih podataka svih fizičkih osoba čije podatke uzima i koristi.

Službenik za zaštitu osobnih podataka: Ana Fratar, Adresa: Vjekoslava Spinčića 13, HR – 51 410 Opatija, Telefon/GSM: 095 / 384 45 85 

E-pošta: financije.lag.terraliburna@gmail.com

LAG TERRA LIBURNA © 2022.