Prvi sastanak CLLD koordinacije Primorsko-goranske županije

Dana 5. ožujka 2024. godine, članovi “CLLD koordinacije PGŽ” okupili su se u restoranu Marine Punat, na prvom sastanku u tekućoj godini. Na području Primorsko-goranske županije djeluju četiri LAG-a: LAG Gorski kotar, LAG Kvarnerski otoci, LAG Terra Liburna i LAG Vinodol, koji su od 2018. godine raspisali ukupno 18 natječaja putem kojih je odobreno 128 projekata. Primorsko-goranska županija je prepoznala važnost LAG-ova kao temeljne pokretače ruralnog razvoja.

Sastanak je otvoren pozdravom predsjednika LAG-a, gospodina Zdenka Kirinčića, koji je istaknuo važnost okupljanja članova “CLLD koordinacije PGŽ” te pozvao prisutne da se aktivno uključe u raspravu o ključnim pitanjima za područje županije. Na sastanku su ispred LAG-a “Terra liburna” sudjelovale voditeljica Ana Fratar i stručna suradnica Patricija Gržin.

Tijekom sastanka, članovi su raspravljali o natječaju Primorsko-goranske županije za sufinanciranje programa i projekata lokalnih akcijskih grupa iz poljoprivrede u 2024. godini. Također, predstavljen je međuteritorijalni projekt suradnje pod nazivom “KUHAČA – KUlinarska HArmonija ČArobnih okusa Primorsko-goranske županije”. Članovi su izrazili potporu projektu te su razgovarali o mogućnostima integracije lokalnih resursa kako bi se projekt uspješno implementirao.

U dijelu rezerviranom za “Razno”, članovi su razmijenili informacije o aktualnostima i inicijativama s njihovih područja te postavljali pitanja vezana uz organizaciju “CLLD koordinacije PGŽ”.

Sastanak je protekao u konstruktivnom ozračju, a članovi su izrazili zadovoljstvo razmjenom ideja i informacija. Zaključci sastanka uključivali su dogovore o daljnjim koracima vezanim uz natječaj i projekt “KUHAČA”. Sudionici su se složili da će suradnja na ovim inicijativama pridonijeti jačanju lokalnih zajednica te potaknuti održivi razvoj Primorsko-goranske županije.

Sastanak “CLLD koordinacije PGŽ” završen je konstruktivnom raspravom i planiranjem budućih aktivnosti. Članovi su se složili da će suradnja na natječaju i projektu “KUHAČA” predstavljati korak naprijed u jačanju lokalnih zajednica i razvoju područja Primorsko-goranske županije.

Izvor: https://www.kvarnerski-otoci.hr/

Predhodni Odobren projekt suradnje KuHaČa sa LAG-ovima iz Primorsko-goranske županije

Kontaktirajte nas tel: +385 95 384 4585 / lag.terraliburna@gmail.com

Sadržaj ove stranice je isključiva odgovornost LAG-a “Terra liburna” i ne odražava nužno stajalište Europske unije.

Lokalna akcijska grupa „Terra liburna“ obveznik je primjene navedene regulative te je dužna nadzirati prikupljanje, obradu, korištenje i zaštitu osobnih podataka svih fizičkih osoba čije podatke uzima i koristi.

Službenik za zaštitu osobnih podataka: Ana Fratar, Adresa: Vjekoslava Spinčića 13, HR – 51 410 Opatija, Telefon/GSM: 095 / 384 45 85 

E-pošta: financije.lag.terraliburna@gmail.com

LAG TERRA LIBURNA © 2022.