Sa ukupno 505.131,18 Eura financirati će se 8 projekata općina i gradova s područja Liburnije i liburnijskog zaleđa iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju donijela je Odluke o rezultatu administrativne kontrole zahtjeva za potporu za osam projekata koji su prijavljeni na 3. LAG Natječaj za provedbu tipa operacije 3.1.1. ,,Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ koji se provodi sukladno Lokalnoj razvojnoj strategiji LAG-a Terra liburna za razdoblje 2014.-2022. unutar podmjere 19.2. ,,Provedba operacija unutar CLLD strategije“.

Općina Mošćenička Draga će urediti pješačku zonu u samom centru nadomak rive, općine Klana, Jelenje i Matulji će opremiti dječja igrališta, kao i Grad Opatija koji je prijavio i drugi projekt nabave zaštite od sunca za terasu dječjeg vrtića u Veprincu. Općina Viškovo će pak izgraditi i opremiti tematski put za rekreaciju i šetnju pasa, dok će Općina Lovran izgraditi i opremiti atraktivni  PUMP TRACK poligon.

Velika nam je čast i zadovoljstvo potvrditi da su za čak sedam jedinica lokalne samouprave s područja LAG-a Terra liburna dodijeljene potpore u ukupnom iznosu od 505.131,18 €. Svi navedeni projekti će doprinijeti poboljšanju životnih uvjeta u ruralnim sredinama, atraktivnosti sela i njegovom razvojnom potencijalu za druge aktivnosti te uspješno promicati rast i društveno-ekonomsku održivost – izjavila je voditeljica LAG-a, Ana Fratar.

S konačnim odobrenjem ovih projekata i službeno je završila provedba Lokalne razvojne strategije LAG-a za razdoblje 2014.-2022. U razdoblju od 2018. godine, kada je raspisan prvi LAG natječaj, financirano je 44 projekata ukupne vrijednosti 1.314.729,27 Eura iz sredstava koja su nam alocirana, a korisnici su bili mali poljoprivrednici i jedinice lokalne samouprave. Strategija LAG-a u konačnici je provedena u visini od 98% od inicijalno planirane u 2015. godini, što nas čini vrlo ponosnima. U narednom razdoblju u provedbi nove strategije do 2027. godine, općinama, gradovima, udrugama i OPG-ovima će na raspolaganju biti daljnjih 1,2 milijuna Eura za projekte ruralnog razvoja, ali uz bitnu razliku da će ti projekti moći biti partnerski i na taj način će u većoj mjeri uključivati lokalno stanovništvo – dodala je predsjednica LAG-a Anđela Cvjetković.

Sredstva se dodjeljuju iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj za sljedeće projekte:

  1. Uređenje pješačke zone dijela povijesne urbane jezgre Mošćeničke Drage na dijelu k. č. 2936/29 k. o. Kraj – prijavitelj Općina Mošćenička Draga,
  2. Uređenje dječjeg igrališta Kalužica na dijelu k. č. 2352/1, k. o. Klana – Nova – prijavitelj Općina Klana,
  3. Rekonstrukcija i opremanje dječjeg igrališta Dječjeg vrtića Matulji, Rupa – Lipa, prijavitelj Općina Matulji,
  4. Izgradnja i opremanje dječjeg igrališta Lukeži – prijavitelj Općina Jelenje,
  5. Uređenje i opremanje dječjeg igrališta Pobri – prijavitelj Grad Opatija,
  6. Tematski put za rekreaciju i šetnju pasa – prijavitelj Općina Viškovo,
  7. Sportsko igralište – PUMP TRACK poligon Lovran – prijavitelj Općina Lovran i
  8. Nabava zaštite od sunca za terasu Dječjeg vrtića Opatija, objekt Veprinac – prijavitelj Grad Opatija.

Čestitamo svim nositeljima projekta i želimo puno sreće i uspjeha u provedbi!

Predhodni U Kastvu održana radionica LAG-a “Upravljanje projektima – od ideje do realizacije”

Kontaktirajte nas tel: +385 95 384 4585 / lag.terraliburna@gmail.com

Sadržaj ove stranice je isključiva odgovornost LAG-a “Terra liburna” i ne odražava nužno stajalište Europske unije.

Lokalna akcijska grupa „Terra liburna“ obveznik je primjene navedene regulative te je dužna nadzirati prikupljanje, obradu, korištenje i zaštitu osobnih podataka svih fizičkih osoba čije podatke uzima i koristi.

Službenik za zaštitu osobnih podataka: Ana Fratar, Adresa: Vjekoslava Spinčića 13, HR – 51 410 Opatija, Telefon/GSM: 095 / 384 45 85 

E-pošta: financije.lag.terraliburna@gmail.com

LAG TERRA LIBURNA © 2022.