POZIV NA KONFERENCIJU INSPIRA LEADER 2: INSPIRACIJA ZA PAMETNE ZAJEDNICE

Poziv na Radionicu za LAG-ove: Izrada LRS LAG-ova za razdoblje 2023. – 2027., Pravilnik za provedbu intervencije 77.06. i Uputa za izradu LRS i LAG intervencija 2023.-2027.

Ministarstvo poljoprivrede i Nacionalna ruralna mreža u suradnji s LEADER mrežom Hrvatske, Hrvatskom mrežom za ruralni razvoj i Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju

U Mošćeničkoj Dragi će se od 24.-26. svibnja ove godine održati konferencija INSPIRA LEADER 2, u organizaciji  LEADER mreže Hrvatske, LAG-a “Terra liburna”, LAGUR-a Vela vrata i Riječke razvojne agencije PORIN u okviru projekta EUROPE DIRECT. Konferencija se odvija pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, a financirana je putem Ministarstva poljoprivrede. Konferenciji će prethoditi od 23. do 24. svibnja radionica za LAG-ove u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Nacionalne ruralna mreža u suradnji s LEADER mrežom Hrvatske, Hrvatskom mrežom za ruralni razvoj, Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i LAG-om domaćinom LAG „Terra liburna“.

FORMAT KONFERENCIJE
INSPIRA LEADER je neformalna visoko interaktivna konferencija zamišljena kao mjesto za predstavljanje ideja, koncepata i poduhvata u kratkim izlaganjima od po 15 minuta, nekoliko key-note predavanja (do 30 minuta trajanja), 2 panel rasprave, 10 minutni Blitz talks i Digital Breaks uz digitalne suradničke alate.

PAMETNE ZAJEDNICE
Konferencija ima za cilj predstaviti znanja i iskustava o tranziciji prema zelenim, održivim i otpornim zajednicama za građane iz ruralnih područja RH i potaknuti lokalne dionike na implementaciju inovativnih rješenja i tehnologija za prijelaz prema kružnom gospodarstvu.

EUROPSKA GODINA VJEŠTINA
Kako bi ruralne i ribarstvene zajednice mogle započeti svoj put spram pune zelene tranzicije, neophodno je lokalnim dionicima pružiti dodatna znanja i približiti im nove okvire za provedbu njihovih projekata, kao i pružiti uvid u setove vještina kojima će u narednom razdoblju morati ovladati, pa je INSPIRA LEADER i mjesto gdje će se obilježiti Europska godina vještina.

SALON PAMETNIH IDEJA
Tijekom konferencije održavati će se i izložbeno-promidžbeni Salon pametnih ideja gdje će sudionici moći iz prve ruke vidjeti inovativne proizvode, usluge i uspješne projekte, te upoznati pokretače zeleno-plave i digitalne tranzicije u Republici Hrvatskoj.

EV TEST DRIVE i DEMONSTRACIJE
Za sudionike će biti omogućene test vožnje električnih automobila, demonstracije opreme i mehanizacije.

EDIH Adria BOOTCAMP – NE PROPUSTITE DIGITALNI VAL

Innovation Bootcamp Europskog centra za digitalne inovacije EDIH Adria *

50.000 Eura potpora za digitalizaciju

Bootcamp je velika novost ove INSPIRA LEADER. EDIH Adria umjetnu inteligenciju i računarstvo visokih performansi fokusira na sektore zdravlja i kvalitete života (uključujući zdravstveni turizam), prijevoza i mobilnosti (s posebnim naglaskom na maritimni sektor) te energije i održivog razvoja, a tijekom Bootcampa 15 sudionika iz Jadranske Hrvatske moći će saznati kako do 50.000 Eura potpore po poduzeću/instituciji, koje se isporučuju u obliku usluga konzorcija EDIH Adria.
* događanje je ograničeno na 15 sudionika iz Jadranske Hrvatske (u slučaju slobodnih mjesta iz iz drugih krajeva RH), najviše
jedna osoba po organizaciju/LAG-u/FLAG-u uz GOLD kotizaciju

INSPIRA LEADER Warm-up
EXPERIENCE TERRA LIBURNA
U srijedu 24.05. U popodnevnim satima organiziran je neformalni susret Ćakula na kafe´ s lokalnim dionicima. Nastavlja se s Liburnijskom večerom gdje će domaćin LAG “Terra liburna” obilježiti 10 godina rada, te nagradna igra. Za kraj večeri slijedi RETRO BEACH PARTY uz DJ-a i neograničeno piće za sve sudionike.

STAND-UP SHOW
U četvrtak 25.05. večernji program ispuniti će vesela ekipa stand-up komičara.*
* Piće je neograničeno za PLUS i GOLD kotizacije

Finalni program će biti dostupan na web stranici konferencije www.inspira-leader.eu sljedeći tjedan.
Za registraciju i booking smještaja detalje možete pronaći na www.lmh.hr .

Predhodni

Kontaktirajte nas tel: +385 95 384 4585 / lag.terraliburna@gmail.com

Sadržaj ove stranice je isključiva odgovornost LAG-a “Terra liburna” i ne odražava nužno stajalište Europske unije.

Lokalna akcijska grupa „Terra liburna“ obveznik je primjene navedene regulative te je dužna nadzirati prikupljanje, obradu, korištenje i zaštitu osobnih podataka svih fizičkih osoba čije podatke uzima i koristi.

Službenik za zaštitu osobnih podataka: Ana Fratar, Adresa: Vjekoslava Spinčića 13, HR – 51 410 Opatija, Telefon/GSM: 095 / 384 45 85 

E-pošta: financije.lag.terraliburna@gmail.com

LAG TERRA LIBURNA © 2022.