Konferencija INSPIRA LEADER@Opatija, 21.-23.04.2022.

INSPIRA LEADER

Salon zelenih i digitalnih ideja

Opatija, 21.-23.04.2022.

Hotel Imperial, Zlatna dvorana

 

Poziv na konferenciju o zelenoj i digitalnoj tranziciji

u ruralnim i ribarstvenim zajednicama

 

U Opatiji će se od 21.-23. travnja 2022., u organizaciji EUROPE DIRECT Rijeka, a u suradnji s  LEADER mrežom Hrvatske, LAG-om “Terra liburna” i LAGUR-om Vela vrata, održati konferencija s ciljem informiranja i predstavljanja  znanja i iskustava o tranziciji prema zelenim, održivim i otpornim zajednicama za građane iz ruralnih područja RH. Dodatno, želi se potaknuti mlade da se usredotoče na podatke, tehnologije i infrastrukturu za jačanje digitalne tranzicije te podržavanje prijelaza na gospodarstvo s malim udjelom ugljika i promicanje prilagodbe na klimatske promjene, prevenciju opasnosti i upravljanje, očuvanje i zaštitu okoliša te promicanje učinkovitosti resursa svojih ruralnih područja. Isto tako, interaktivnom radionicom o mogućnostima kreiranja intervencija u okviru Lokalnih razvojnih strategija LAG-ova i FLAG-ova želja je istaknuti važnost podržavanja zelene i digitalne tranzicije u ruralnim i ribarstvenim zajednicama.

Konferencija INSPIRA LEADER je zamišljena kao mjesto susreta organizatora malih lokalnih zajednica, prvenstveno lokalnih akcijskih grupa, s potpornim i znanstveno-istraživačkim organizacijama, te poduzetnicima koji mogu ponuditi rješenja aplikabilna u ruralnim prostorima i drugim relevantnim dionicima zainteresiranim za uvođenje inovativnih zelenih tehnologija, digitalizaciju i korištenje obnovljivih izvora energije.

Tijekom konferencije održavati će se i izložbeno-promidžbeni Salon zelenih i digitalnih ideja gdje će sudionici moći iz prve ruke vidjeti inovativne proizvode i usluge.

Prezentacijama i panel raspravama na konferenciji predstavit će se dionicima lokalnih zajednica s ruralnih područja prilike i osnovne programske smjernice EU za postizanje ciljeva Europskog Zelenog plana kroz promicanje i dijeljenje znanja i inovacija, istaknuti važnost tranzicije ruralnih i ribarstvenih zajednica u otporne zajednice posvećene održivom ili regenerativnom zelenom rastu i energetskoj neovisnosti koristeći digitalne alate, te predstaviti praktična rješenja, inovativne proizvode i usluge, ideje, primjere dobre prakse i postojeće inicijative.  Lokalne akcijske grupe će u svojim novim Lokalnim razvojnim strategijama, koje će se financirati iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, imati prilike financirati  aktivnosti usmjerene na zeleno-plavu i digitalnu tranziciju, a posebno na one koje će provoditi mladi.

Ciljevi konferencije su:

  • predstaviti lokalnoj zajednici, dionicima s ruralnih područja PGŽ, predstavnicima lokalnih akcijskih grupa iz RH i svim zainteresiranima prilike i osnovne programske smjernice EU za postizanje ciljeva Europskog Zelenog plana i Zajedničke poljoprivredne politike kroz poticanje i dijeljenje znanja, inovacija i digitalizacije u poljoprivredi i ruralnim područjima;
  • istaknuti važnost tranzicije ruralnih zajednica u otporne zajednice posvećene održivom ili regenerativnom zelenom rastu i energetskoj neovisnosti koristeći digitalne alate;
  • predstaviti praktična rješenja, inovativne proizvode i usluge, ideje, primjere dobre prakse i postojeće inicijative koje će LAG-ovi imati prilike podržati u svojim novim Lokalnim razvojnim strategijama, te dati opće smjernice za kreiranje intervencija sukladnih potrebama svojih područja i stanovnika, a u smjeru facilitacije zelene i digitalne tranzicije u ruralnim područjima;
  • prepoznati mogućnosti za financiranje aktivnosti usmjerenih na zeleno-plavu i digitalnu tranziciju putem operacija u okviru LRS LAG-ova i FLAG-ova, a posebno usmjerenih na mlade.

 

PROGRAM KONFERENCIJE dostupan je ovdje.

 

Prijaviti se možete putem registracijskog obrasca najkasnije do 15. travnja 2022.

Sudionici koji će noćiti mogu rezervirati smještaj direktno putem promo kôda na web stranici Liburnia Hotels & Villas, a nakon odabira vrste sobe i datuma, upisuje se promo kôd: INSLEADER. Za sva dodatna pitanja na raspolaganju je rezervacijski centar Liburnia Hotels & Villas reservations@liburnia.hr. Prilikom kontaktiranja agenata pozovite se na pristupni kôd ili naziv Konferencije.

Visina kotizacije iznosi 690 kuna*, a po prijavi putem registracijskog obrasca biti će vam dostavljena ponuda. Kotizacija pokriva troškove pauze za kavu i ručka 21. i 22. travnja, Cocktail party, te ulaznicu i vođeni obilazak Centra za posjetitelje Parka prirode Učka i lunch paket 23. travnja. Kotizaciju naplaćuje LEADER mreža Hrvatske.

* PDV nije obračunat na temelju Zakona o porezu na dodanu vrijednost, NN 73/13, čl. 90.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Predhodni U Medulinu održana radionica za LAG-ove „Stanje provedbe Mjere 19, provedba LEADER intervencije u razdoblju 2023. – 2027. i izrada LRS LAG-ova 2023. – 2027.“

Kontaktirajte nas tel: +385 95 384 4585 / lag.terraliburna@gmail.com

Sadržaj ove stranice je isključiva odgovornost LAG-a “Terra liburna” i ne odražava nužno stajalište Europske unije.

Lokalna akcijska grupa „Terra liburna“ obveznik je primjene navedene regulative te je dužna nadzirati prikupljanje, obradu, korištenje i zaštitu osobnih podataka svih fizičkih osoba čije podatke uzima i koristi.

Službenik za zaštitu osobnih podataka: Ana Fratar, Adresa: Vjekoslava Spinčića 13, HR – 51 410 Opatija, Telefon/GSM: 095 / 384 45 85 

E-pošta: financije.lag.terraliburna@gmail.com

LAG TERRA LIBURNA © 2022.