INSPIRA LEADER 2 – PROGRAM KONFERENCIJE

U Mošćeničkoj Dragi se od 24.-26. svibnja ove godine održava konferencija INSPIRA LEADER 2, u organizaciji LEADER mreže Hrvatske, LAG-a “Terra liburna”, LAGUR-a Vela vrata i Riječke razvojne agencije PORIN u okviru projekta EUROPE DIRECT. Konferencija se odvija pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, a financirana je putem Ministarstva poljoprivrede.

Konferenciji će prethoditi od 23. do 24. svibnja radionica za LAG-ove u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Nacionalne ruralne mreže u suradnji s LEADER mrežom Hrvatske, Hrvatskom mrežom za ruralni razvoj, Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i domaćinom LAG-om „Terra liburna“.

Konferencija INSPIRA LEADER 2 nastavak je koncepta iz 2022. godine gdje su predstavnici hrvatskih LAG-ova i FLAG-ova imali priliku susresti se s potpornim i znanstveno-istraživačkim organizacijama, poduzetnicima koji mogu ponuditi rješenja aplikabilna u ruralnim prostorima, te drugim relevantnim dionicima zainteresiranim za uvođenje inovativnih zelenih tehnologija, digitalizacije i korištenje obnovljivih izvora energije. Konferencija ima za cilj predstaviti znanja i iskustava o tranziciji prema zelenim, održivim i otpornim zajednicama za građane iz ruralnih područja RH i potaknuti lokalne dionike na implementaciju inovativnih rješenja i tehnologija za prijelaz prema kružnom gospodarstvu. Nezaobilazan je zaokret svih europskih politika prema očuvanju i zaštiti okoliša, te će konferencija promicati ideje i rješenja za prilagodbu klimatskim promjenama i učinkovito korištenje resursa. Predavači i izlagači će predstaviti inovativne proizvode i usluge, ideje, primjere dobre prakse i postojeće inicijative kakve će LAG-ovi i FLAG-ovi imati prilike podržati u svojim novim lokalnim razvojnim strategijama, a poseban naglasak biti će stavljen na implementaciju koncepta Pametnih sela kroz LEADER pristup.

U nastavku program konferencije:

IL2 PROGRAM

Predhodni NAJAVA FESTIVALA “JAZZ NA NJIVAH”

Kontaktirajte nas tel: +385 95 384 4585 / lag.terraliburna@gmail.com

Sadržaj ove stranice je isključiva odgovornost LAG-a “Terra liburna” i ne odražava nužno stajalište Europske unije.

Lokalna akcijska grupa „Terra liburna“ obveznik je primjene navedene regulative te je dužna nadzirati prikupljanje, obradu, korištenje i zaštitu osobnih podataka svih fizičkih osoba čije podatke uzima i koristi.

Službenik za zaštitu osobnih podataka: Ana Fratar, Adresa: Vjekoslava Spinčića 13, HR – 51 410 Opatija, Telefon/GSM: 095 / 384 45 85 

E-pošta: financije.lag.terraliburna@gmail.com

LAG TERRA LIBURNA © 2022.