U nedjelju 6. rujna održao se po deveti put Učkarski sajam kojeg je i ovaj put poslužilo izvrsno vrijeme. Tradicionalno bogat program ni ove godine nije podbacio, a brojni lokalni proizvođači iz Istarske i Primorsko-goranske županije ponudili su niz delicija brojnim posjetiteljima. Ovu su prigodu iskoristili i LAG-ovi koji obuhvaćaju svojim geografskim područjem Park prirode Učka kako bi predstavili svoje aktivnosti i najavili buduće suradnje na očuvanju zajedničkog krajobraza i nasljeđa, te zaštiti autohtonih proizvoda koji ne poznaju administrativne granice.

LAG “Terra liburna” i LAG-ovi “Istočna Istra” i “Središnja Istra” zajednički su se u Učionici u prirodi predstavili prisutnima i pozvali ih na sudjlovanje u skorim aktivnostima izrade svojih Lokalnih razvojnih strategija. Poseban je naglasak stavljen na projekt Mitsko-povijesna staze “Trebišća-Perun” kojeg je predstavio tajnik LAG-a “Terra liburna” Mario Zaccaria, a koji će se provoditi na području Općine Mošćenička Draga i revitalizirati zapuštene suhozidne objekte u cilju kreiranja nove turističke ponude na održiv i okolišno prihvatljiv način.

9. Učkarski sajam 06.09.2015. 2  9. Učkarski sajam 06.09.2015.

 

Lokalna akcijska grupa „Terra liburna“ obveznik je primjene navedene regulative te je dužna nadzirati prikupljanje, obradu, korištenje i zaštitu osobnih podataka svih fizičkih osoba čije podatke uzima i koristi.