Sastanak je održan u gradskoj vijećnici Grada Delnice u organizaciji LAG-a “Gorski kotar” dana 15. siječnja 2015. Prvom sastanku Koordinacije LAG-ova u 2015. godini nazočili su svi predstavnici LAG-ova.

Na sastanku se raspravljalo o suradnji s UO za poduzetništvo, turizam i ruralni razvoj PGŽ, te Centrom za brdsko-planinsku poljoprivredu, suradnji s Ekonomskim fakultetom u Rijeci i korištenju njihovog naprednog alata EFRISTAT sa relevantnim statističkim podacima koje mogu koristiti i LAG-ovi u daljnjem radu na lokalnim razvojnim strategijama, te suradnji sa Savjetodavnom službom koja se izjasnila da su na raspolaganju LAG-ovima i surađivati će na razmjeni informacija i zajedničkim informativnim kampanjama i aktivnostima.

S obzirom na nove mogućnosti koje će nuditi Program ruralnog razvoja RH, i na ukupno 4 mjere na koje mogu aplicirati LAG-ovi, u nekoliko navrata je Koordinacija apostrofirala da udruge, pa tako ni LAG-ovi, nisu prepoznati u mogućnosti da predfinanciraju aktivnosti iz tih mjera putem kredita, te će u tu svrhu Koordinacija reagirati prema HBOR kako bi i LAG-ovi dobili mogućnost realizirati svoje projekte.

I na ovom sastanku su članovi Koordinacije dokazali veliku spremnost u ostvarivanju suradnji za povećanje međusobne informiranosti, te će prema ranijem prijedlogu Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i ruralni razvoj PGŽ, sastanci se održavati jednom mjesečno.

 

 

DSC04412   DSC04425

Lokalna akcijska grupa „Terra liburna“ obveznik je primjene navedene regulative te je dužna nadzirati prikupljanje, obradu, korištenje i zaštitu osobnih podataka svih fizičkih osoba čije podatke uzima i koristi.