U Medveji je 5. prosinca 2014. održan posljednji sastanak Koordinacije lokalnih akcijskih grupa Primorsko-goranske županije za 2014. godinu. Na sastanku su nazočili predstavnici sva 4 županijska LAG-a, Savjetodavne službe i Riječke razvojne agencije PORIN, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i ruralni razvoj PGŽ, g. Gerhard Lempl, predstavnici Centra za brdsko-planinsku poljoprivredu, te inicijativa za pokretanje udruge za promociju autohtonih proizvoda “Zeleno i plavo”, a prezentaciju novog programa za poticanje kreditne aktivnosti Hrvatske banke za obnovu i razvoj održala je gđa. Vesna Bartolović.

Na sastanku je koordinatorica za 2014. godinu i predsjednica LAG-a “Terra liburna” Anđela Cvjetković kratko izvijestila o radu Koordinacije u 2014. godini, a g. Mladen Brajan je izvijestio, ispred Primorsko-goranske županije, o utrošku sredstava iz županijskog proračuna namijenjenih LAG-ovima, a dodijeljenih putem programa Centra za brdsko-planinsku poljoprivredu “Priprema i provedba EU projekata”.

Prisutni su raspravljali i o mogućnostima zajedničke suradnje u idućoj godini, zajedničkim medijskim nastupima i organiziranju drugih aktivnosti za korisnike i članove LAG-ova.

Za koordinatora u 2015. godini izabran je LAG “Gorski kotar”, te će radom upravljati voditeljica Svjetlana Jedriško Kasunić.

DSC08742       DSC08734

Lokalna akcijska grupa „Terra liburna“ obveznik je primjene navedene regulative te je dužna nadzirati prikupljanje, obradu, korištenje i zaštitu osobnih podataka svih fizičkih osoba čije podatke uzima i koristi.