LAG Terra liburna je u suradnji s Primorsko-goranskom županijom i Regionalnom energetskom agencijom KVARNER 14. svibnja 2014. u Gradskoj vijećnici u Kastvu organizirao radionicu “Alterenergy – Obnovljivi izvori energije i energetska učinkovistost: mogućnosti za privatni i javni sektor, te kućanstva”.

Prisutni su upoznati s projektom “Alterenergy – energetksa održivost za male jadranske zajednic”e koji je sufinanciran iz EU predpristupnog fonda IPA, a s obzirom na nadolazeće natječaje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prisutnima su pružene detaljne informacije o programu povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća koji će se prijavljivati direktno jedinicama lokalne samouprave.

 

Alterenergy radionica Kastav 14.05.14. 1 Alterenergy radionica Kastav 14.05.14. 4 Alterenergy radionica Kastav 14.05.14. 3

Lokalna akcijska grupa „Terra liburna“ obveznik je primjene navedene regulative te je dužna nadzirati prikupljanje, obradu, korištenje i zaštitu osobnih podataka svih fizičkih osoba čije podatke uzima i koristi.