Na radionici održanoj u Viškovu 21.12.2015. nazočile su 22 osobe pred kojima je predstavljena publikacija LAG-a “Kratki vodič za ruralni razvoj područja LAG-a Terra liburna do 2020. godine”. U vodiču su predstavljeni ciljevi i smjernice rada LAG-a, pregled mjera Programa ruralnog razvoja koje će se uključiti u novu Lokalnu razvojnu strategiju, te detaljan vodič za otvaranje OPG-a što se pokazalo najčešćim pitanjem upućenim u protekloj godini INFO CENTRU LAG-a. Vodič je dostupan u nastavku.

Download (PDF, 6.46MB)

Doris Sošić iz Riječke razvojne agencije PORIN prisutne je detaljno uputila u način programiranja projektnih prijedloga, tipologiju prihvatljivih projekata i provela ih kroz obrazac projektne ideje.

Nakon radionice prisutni su na prigodnom domjenku imali prilike razmjenjivati ideje i prijedloge, te su se u mnogočemu uspješno povezali i otvorili pitanja partnerstava za jednostavniju zajedničku realizaciju njihovih razvojnih projekata.

_DSC9441

Lokalna akcijska grupa „Terra liburna“ obveznik je primjene navedene regulative te je dužna nadzirati prikupljanje, obradu, korištenje i zaštitu osobnih podataka svih fizičkih osoba čije podatke uzima i koristi.