U subotu 30. svibnja, u Kulturnom domu u Rukavcu, službeno je otvoren LAG TERRA LIBURNA INFO CENTAR koji ima za cilj pružiti informacije i savjetodavne usluge zainteresiranim dionicima ruralnog razvoja o otvorenim natječajima za javna sredstva financiranja, načinu prijave i prihvatljivim izdacima koji se tim sredstvima mogu financirati.

DSC09163

 

INFO CENTAR je zamišljen kao centralno mjesto za informiranje i educiranje  javnog, civilnog i poslovnog sektora o dostupnim javnim lokalnim, regionalnim, nacionalnim i EU sredstvima financiranja za realizaciju njihovih projekata, a s posebnim naglaskom na mjere Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014-2020. U Kulturnom domu u Rukavcu je tako za javnost, uz prethodnu najavu, otvoren besplatni javni servis gdje će, osim o javnim sredstvima, zainteresirani moći potražiti savjetodavnu pomoć pri registraciji OPG-a, postupku registracije subjekata u poslovanju s hranom, energetskoj učinkovitosti i drugome.

LAG “TERRA LIBURNA” broji više od 60 članova, među kojima niz renomiranih agencija, konzultanstskih tvrtki i savjetodavnih tijela kojima će se zainteresirani moći obratiti za pomoć putem INFO CENTRA, dok će zajednički “coworking space” biti na raspolaganju svim članovima LAG-a za provedbu njihovih aktivnosti.

Zavirite u naš INFO CENTAR!

Projekt sufinanciraju Primorsko-goranska županija putem Centra za brdsko-planinsku poljoprivredu i Grad Kastav.

 PGZ        index          Kastav_(grb)

LAG je zainteresiranima za naš rad u sklopu incijative Vlade Republike Hrvatske, Ureda za udruge “Dani otvorenih vrata udruga 2015” prezentirao svoje aktivnosti, a obilježen je i “Europski tjedan održivog razvoja”. Osim o samim aktivnostima LAG-a i djelatnostima INFO CENTRA, osvrnuli smo se i na nedavno, od strane Europske komisije, odobren Program ruralnog razvoja, te su podijeljeni promotivni materijali Ministarstva poljoprivrede.

Uz druženje predsjednica je pozvala na praćenje vijesti o LAG-u u narednom razdoblju u kojem se planira izrada nove Lokalne razvojne strategije, te će biti objavljen javni poziv za dostavu projektnih ideja na temelju kojih će se definirati strateški ciljevi i mjere za razvoj LAG područja, primjenjujući LEADER metodologiju koja se temelji na participativnoj demokraciji i pristupu “odozdo prema gore” za jačanje ruralnog razvoja pod vodstvom zajednice.

Lokalna akcijska grupa „Terra liburna“ obveznik je primjene navedene regulative te je dužna nadzirati prikupljanje, obradu, korištenje i zaštitu osobnih podataka svih fizičkih osoba čije podatke uzima i koristi.