LAG je u Poduzetničkom domu u Saršonima 19. ožujka 2015. organizirao prezentaciju i zajednički sastanak s predstavnicima i članovima oba udruženja obrtnika u članstvu: Viškovo-Kastav-Klana-Jelenje i Opatija-Matulji-Lovran-Mošćenička Draga. Administrativno područje djelovanja ova dva udruženja istovjetno je onome na kojem djeluje LAG “Terra liburna”, te je LAG sazvao ovaj sastanak kako bi obrtnike s područja informirao o mogućnostima koje LAG nudi, pozvao ih na aktivno uključivanje u izradu nove Lokalne razvojne strategije u drugoj polovici godine i prezentirao svoj ovogodišnji program rada uključujući i projekte i programe u provedbi.

Prisutni su bili ponajviše zainteresirani za program razvoja ruralnog turizma koji se trenutno razvija s relevantnim ustanovama i organizacijama, a rasprava na kraju sastanka ponovno je potvrdila da su obrtnici najveća pokretačka snaga ovog područja, te da će njihove incijative i projekti uvelike utjecati na sliku ovog područja ako se koordinirano budu razvijali u partnerstvima.

photo 2 photo 3

 

Lokalna akcijska grupa „Terra liburna“ obveznik je primjene navedene regulative te je dužna nadzirati prikupljanje, obradu, korištenje i zaštitu osobnih podataka svih fizičkih osoba čije podatke uzima i koristi.