LAG Terra liburna je organizirao, u suradnji s Općinom Matulji, Mjesnim odborom Rukavac i Gljivarskom udrugom “Ožujka”, a uz potporu Primorsko-goranske županije putem Centra za brdsko-planinsku poljoprivredu, manifestaciju povodom blagdana sv. Luke, zaštitnika Rukavca, gdje se nalazi privremeni operativni ured LAG-a.

Poster 12 - small

Nakon što je Mjesni odbor zamolio za podršku, LAG je osmislio kako ojačati manifestaciju koja se održava peti put, te je osim izložbe gljiva organiziran i “Mići rukavački samanj” na kojem se predstavilo 11 lokalnih izlagača delikatesnih prehrambenih proizvoda i rukotvorina, te niz predavanja.

Izložbu i predavanja je 18. i 19. listopada posjetilo preko 300 osoba, dok je izložba gljiva u ponedjeljak 20. listopada bila otvorena isključivo za učenike nižih razreda Osnove škole iz Rukavca.

U subotu je gljivarska udruga “Ožujka” održala predavanje na temu “Lukići va medicine”, te gđa. Mirta Blažević na temu pripreme zimnice, a za kulturno-zabavni dio programa bila je zadužena klapa “Liganj”, dok  se u nedjelju predstavila Grupa solidarne razmjene “Pod Učkun”, a više od 70 prisutnih zabavljao je zbor “Štorija” udruge “Domoljub 1909” iz Rukavca i Rukavački muzikanti.

Cijelo događanje bilo je popraćeno bogatom gastronomskom ponudom jela od gljiva i slastica od maruna.

DSC08457  DSC08554 DSC08525

Lokalna akcijska grupa „Terra liburna“ obveznik je primjene navedene regulative te je dužna nadzirati prikupljanje, obradu, korištenje i zaštitu osobnih podataka svih fizičkih osoba čije podatke uzima i koristi.