LAG Terra liburna je, u suradnji s Općinom Lovran i Odborom za ruralni razvoj, te Parkom prirode Učka, Zadrugom Agri Bio Cert, Udrugom Eko Liburnia i Udrugom Lovranski marun, 9. svibnja organizirao prvu Javnu tribinu o poljoprivredi i ruralnom razvoju u Lignju.

Javna tribina o poljoprivredi i ruralnom razvoju, Liganj, 09.05.14.

Tribina je sazvana sa ciljem upoznavanja upoznavanja prisutnih s trenutnim stanjem poljoprivrede našega kraja i mogućnostima za razvoj iste, poglavito kroz financiranje projekata iz natječaja Programa ruralnog razvoja o čemu je dostupne informacije prenijela predsjednica LAG-a Anđela Cvjetković, dok je g. Ranko Tadić ispred Zadruge Agri Bio Cert i Udruge Eko Liburnia prisutne informirao o mogućnosti pokretanja i certificiranja ekološke proizvodnje s obzirom na zaštićeno područje Parka prirode Učka.

Javnoj tribini je prisustvovalo 38 osoba s područje Općina Lovran i Mošćenička Draga i područja Grada Opatije, te je nekoliko njih potom kontaktiralo ured LAG-a za pomoć oko pokretanja proizvodnje i upisivanja u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava.

Lokalna akcijska grupa „Terra liburna“ obveznik je primjene navedene regulative te je dužna nadzirati prikupljanje, obradu, korištenje i zaštitu osobnih podataka svih fizičkih osoba čije podatke uzima i koristi.