Lokalna akcijska grupa „Terra liburna“ u svojim je prostorijama u subotu 28. listopada 2017. godine održala besplatnu radionicu za OPG-ove i iznajmljivače. Cilj radionice je potaknuti osobe na pokretanje poslovanja OPG-a, potaknuti iznajmljivanje i unaprijediti poslovanje istih.
Predavači su bili iskusni stručnjaci poput Alme Cvjetković koja je dugogodišnji vlasnik obrta „Helicikultura“ od koje su sudionici radionice saznali više o osnivanju OPG-a, vođenja knjigovodstva, poreznim aspektima djelatnostima, obvezama i davanjima te samom stavljanju proizvoda na tržište. Nakon toga dr.sc. Jelena Đurkin sudionike je uputila u problematiku privatnih iznajmljivača odnosno kako postati i opstati na tržištu, o samom početku, registraciji i udovoljavanju minimalnih tehničkih uvjeta, marketingu i promociji, uključivanju autohtonih lokalnih proizvoda u ponudu, cjeloživotnog stjecanja vještina, sudjelovanju u oznakama kvalitete TZ Kvarner i o važnosti umrežavanja i suradnje. U sljedećem dijelu predavanja sudionici su saznali više o dostupnim sredstvima za financiranje projekata. Predavači su bili Tina Đurišić iz PBIRO, riječke konzalting tvrtke s temom ”Mjere Programa ruralnog razvoja RH”, Anđela Cvjetković iz LAG-a Terra liburna s temom “Mjere iz Lokalne razvojne strategije LAG-a”, Doris Sošić iz Riječke razvojne agencije PORIN s temom ”Mjere Ministarstva turizma”, Renata Kiršić iz Zadruge za etično financiranje ”Stvarajmo dobru ekonomiju. Zajedno.” i Vesna Bartolović iz Hrvatske banke za obnovu i razvitak s temom ”Kreditne linije za ruralni razvoj i poduzetništvo”.
Radionica je bila posjećena u velikom broju što pokazuje veliku zainteresiranost stanovništva za daljnim razvojem i LAG-u uvelike olakšava provedbu Lokalne razvonjne strategije.
Zahvaljujemo se velikom broju sudionika ove radionice i gostima predavačima. Također Vas pozivamo da i dalje pratite naše rad.
Ukoliko imate bilo kakvih pitanja na raspolaganju Vam stoji naš Info centar kojeg možete posjetiti radne dane uz prethodnu najavu.

Lokalna akcijska grupa „Terra liburna“ obveznik je primjene navedene regulative te je dužna nadzirati prikupljanje, obradu, korištenje i zaštitu osobnih podataka svih fizičkih osoba čije podatke uzima i koristi.