Manifestacija su zajednički organizirali LAG Terra liburna, Mjesni odbor Rukavac, Gljivarska udruga “Ožujka” i Općina Matulji povodom blagdana sv. Luke, zaštitnika Rukavca, a objedinjavala je sljedeća događanja: 5. izložbu gljiva, gastro ponudu, prvi “Mići rukavački samanj” i predavanja i prezentacije, posjet Zvončarskoj muzejskoj zbirci i kulturni program.

Izložba gljiva se u Rukavcu održava po peti put i ove godine ju je posjetilo 200-ak posjetitelja tijekom subote 18. i nedjelje 19. listopada, dok su u ponedjeljak 20.10. izložbu posjetila djeca predškolske i školske dobi iz vrtića i osnovne škole u Rukavcu. Tijekom izložbe posjetitelji su također mogli vidjeti kreativne radove upravo najmlađih.

U subotu su održana dva predavanja; ono Gljivarske udruge “Ožujka” o Gljivama u medicini i predavanje “Priprema zimnice” gđe. Mirte Blažević, ing. agronomije, renomirane konzultantice, dugogodišnje voditeljice Savjetodavne službe prije umirovljena i suradnice Novog lista. Večer su zaokružili članovi klape “Liganj”.

U nedjelju je održan po prvi puta, u organizaciji našeg LAG-a, “Mići rukavački samanj”, na kojem su se predstavili izlagači iz naše županijie i neki naši članovi s raznim rukotvorinama i prehrambenim proizvodima. Na sajmu su sudjelovali i naši članovi iz Udruge Kastavska mavrica i obrta Helicikultura, a s promotivnim materijalima predstavio se i LAG. Unatoč tome što je sajam organiziran po prvi puta, posjećenost je bila zadovoljavajuća, posebice u popodnevnim satima, a netom prije prezentacije Grupe solidarne razmjene “Pod Učkun” koja je predstavila svoj rad i nastojanja pred oko 70 okupljenih posjetitelja. Nakon predstavljanja brojne okupljene su zabavljali Rukavački muzikanti i Mješoviti zbor “Štorija” koji su “sekcija” Udruge “Domoljub 1909” koja je također naš član.

[ht_gallery id=”426″ name=”Lučina va Rukavce 2014″]

Lokalna akcijska grupa „Terra liburna“ obveznik je primjene navedene regulative te je dužna nadzirati prikupljanje, obradu, korištenje i zaštitu osobnih podataka svih fizičkih osoba čije podatke uzima i koristi.