U Novom Vinodolskom smo 21. i 22. listopada 2021. sudjelovali na drugoj konferenciji „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova – Ključni izazovi novog razdoblja“ organiziranoj od strane Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Pristunima su se obratili ministrica regionalnog razvoja Nataša Tramišak i ministar prometa Oleg Butković.

Konferencija „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova – Ključni izazovi novog razdoblja“ u Novom Vinodolskom bila je namijenjena je prije svega korisnicima i potencijalnim korisnicima sredstava iz EU fondova koji su Hrvatskoj na raspolaganju u novom financijskom razdoblju 2021.-2027.

Cilj konferencije je bio pripremiti sve sudionike za uspješno korištenje bespovratnih sredstava iz novog financijskog razdoblja 2021.-2027. i drugih izvora financiranja, te na taj način osigurati maksimalnu iskoristivost raspoloživih sredstava i daljnji razvoj Republike Hrvatske.

Lokalna akcijska grupa „Terra liburna“ obveznik je primjene navedene regulative te je dužna nadzirati prikupljanje, obradu, korištenje i zaštitu osobnih podataka svih fizičkih osoba čije podatke uzima i koristi.