Održana besplatna radionica za OPG-ove i iznajmljivače

Lokalna akcijska grupa „Terra liburna“ u svojim je prostorijama u subotu 28. listopada 2017. godine održala besplatnu radionicu za OPG-ove i iznajmljivače. Cilj radionice je potaknuti osobe na pokretanje poslovanja OPG-a, potaknuti iznajmljivanje i unaprijediti poslovanje istih.
Predavači su bili iskusni stručnjaci poput Alme Cvjetković koja je dugogodišnji vlasnik obrta „Helicikultura“ od koje su sudionici radionice saznali više o osnivanju OPG-a, vođenja knjigovodstva, poreznim aspektima djelatnostima, obvezama i davanjima te samom stavljanju proizvoda na tržište. Nakon toga dr.sc. Jelena Đurkin sudionike je uputila u problematiku privatnih iznajmljivača odnosno kako postati i opstati na tržištu, o samom početku, registraciji i udovoljavanju minimalnih tehničkih uvjeta, marketingu i promociji, uključivanju autohtonih lokalnih proizvoda u ponudu, cjeloživotnog stjecanja vještina, sudjelovanju u oznakama kvalitete TZ Kvarner i o važnosti umrežavanja i suradnje. U sljedećem dijelu predavanja sudionici su saznali više o dostupnim sredstvima za financiranje projekata. Predavači su bili Tina Đurišić iz PBIRO, riječke konzalting tvrtke s temom ”Mjere Programa ruralnog razvoja RH”, Anđela Cvjetković iz LAG-a Terra liburna s temom “Mjere iz Lokalne razvojne strategije LAG-a”, Doris Sošić iz Riječke razvojne agencije PORIN s temom ”Mjere Ministarstva turizma”, Renata Kiršić iz Zadruge za etično financiranje ”Stvarajmo dobru ekonomiju. Zajedno.” i Vesna Bartolović iz Hrvatske banke za obnovu i razvitak s temom ”Kreditne linije za ruralni razvoj i poduzetništvo”.
Radionica je bila posjećena u velikom broju što pokazuje veliku zainteresiranost stanovništva za daljnim razvojem i LAG-u uvelike olakšava provedbu Lokalne razvonjne strategije.
Zahvaljujemo se velikom broju sudionika ove radionice i gostima predavačima. Također Vas pozivamo da i dalje pratite naše rad.
Ukoliko imate bilo kakvih pitanja na raspolaganju Vam stoji naš Info centar kojeg možete posjetiti radne dane uz prethodnu najavu.